Inbjudan

Seminarie om framtidens ägarformer

Den 20-24 november arrangeras Kooperativa veckan. Under denna vecka händer extra mycket kring kooperation och tillsammansföretagande runt om i hela landet. Håll utkik på Coompanion blekinges hemsida och på Coompanions facebooksida för spännande event i Blekingeregionen!

Program för hela veckan kommer så småningom. Men i första hand så lyfter vi här fram fredagen som något särskilt intressant: 

Vi bjuder då in till seminarie med Sophie Nachemson-Ekwall som forskar runt ägarfrågor. Hennes tema är – Hållbar ägararkitektur för Sverige och kommer beröra frågan om Ägarstyrning – ansvarstagande eller vinstmaximering? Och hur vi kommer äga företag i framtiden.

Hur kan vi skapa en mångfald av ägarmodeller inom svenskt näringsliv? Behöver vi nya spelregler för företagen så att de prioriterar hållbart värdeskapande istället för vinstmaximering? Är Sverige redo för andra driftsformer än AB? Idéburen marknadsekonomi – fungerar detta? Behövs mer kooperativt ägande i svenskt näringsliv?

Värdeskapande och hållbarhet är på agendan. Att arbeta med hållbarhet är motiverande, bygger värde och skapar lönsamhet. Därför väljer fler och fler företag att hitta balansen mellan ekonomiska, miljömässiga och sociala värden. Men frågan är om det snackas mer än det jobbas? Och kan nya ägarstrukturer bidra till ett högre värdeskapande?

Sophie Nachemson-Ekwall som forskar om ägarfrågor kommer till Blekinge för att hjälpa oss att reda ut begreppen.

>>>   Fredag 24 nov kl 13 - ca 16. Hörsalen i Kulturcentrum, Ronneby

Anmäl dig till marianne.lundkvist@coompanion.se senast 15 nov 2017!

Intresserad av projektets nyhetsbrev?

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form