Inbjudan

Bli mentor för ett ASF!

Som företagare vill du göra bra affärer och göra vinst. Men det finns företagare som vill mer. Att skapa arbeten för människor som varit utan jobb länge är att driva företag med hjärna och hjärta. 

I Blekinge finns ett femtontal företag som arbetar för social inkludering, de kallas ASF (arbetsintegrerande sociala företag). Företagen är privatägda, verkar inom olika branscher som transport, bokbinderi, sömnad, återvinning, restaurang och RUT & ROT. De flesta ASF är ekonomiska föreningar eller aktiebolag. Alla ASF strävar efter att göra vinst – men har som princip att återinvestera överskottet för fler och bättre jobb.

Är du redo att anta utmaningen och fungera som mentor för ett ASF i Blekinge?  Vi kan lova att du får ett nytt perspektiv på vad företagande innebär samtidigt som du ger företagen en knuff uppåt och framåt. Att stödja ett ASF är en bra sak på så många sätt. Det finns behov av din erfarenhet, kompetens och driv för att lyfta företagen. För varje jobb som skapas i ett av Blekinges ASF skapas nya möjligheter för en människa.

Krister Issal, företagarprofil i Karlskrona och tidigare ordförande i KFH, är sedan 2015 mentor för det arbetsintegrerande sociala företaget NJs Garage:

– Det är som ett vanligt mentorskap, vi jobbar tillsammans för att utveckla företaget. Men det ger ytterligare en dimension när det blir så tydligt att företaget skapar något som inte alla företag gör - möjligheter för alla att komma in på en arbetsplats och företag.

‍Att verka som mentor innebär inget ansvarstagande mer än att du ställer upp med din tid och ditt engagemang. Det är alltid företagets eget beslut hur man ska handla – du ger bara råd och reflektioner. För att fungera som mentor till ett ASF ska du ha flerårig erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Om du är kvinna eller man, ung eller äldre har ingen betydelse.

Du får veta mera och matchas mot ett företag genom att kontakta Louise Sandholm Lindell på Coompanion Blekinge eller Marcus Fredriksson på Karlskrona kommuns Näringsliv. Kontakt och matchning mellan mentorer och företag sker löpande från oktober 2017.

Läs mer på vår undersida om [ Mentorskap ] om hur det fungerar och hur du anmäler ditt intresse. 

eller ta kontakt direkt med: 

Louise: tel 073-429 21 65 / louise.sandholm-lindell@coompanion.se
Marcus: tel 0455-32 14 27 / marcus.fredriksson@karlskrona.se

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Intresserad av projektets nyhetsbrev?

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form